News nieuws

12 tot 15 woningen:

voorzieningen:

Groep 2. Dialoogbegeleider Inge van Ooijen

Reacties op de vraag: Wat komt er bij jou op bij levenslang wonen op Kerkwerve: hoe gaan we dat doen:

Na de constatering dat alle zes deelnemers aan de dialoog het liefst levenslang willen wonen in Kerkwerve werd er over gegaan naar de wensen van de aanwezigen.

Afspraken

Drie personen uit het groepje gaan zich sterk maken voor een elektrische auto van Kerkwerve naar Zierikzee. 1 persoon heeft zich opgegeven als vrijwilliger om deze te rijden.

-

Groep 3: Ontmoetingsplekken, (buiten)activiteiten voor jong en oud. Wat wil jij/u?

Dialoogbegeleider Anezka van de Weg

Deze groep tot de conclusie dat het vooral van belang is, dat de ouderen een goede plek krijgen om binnen het dorp te kunnen blijven wonen. Zo ontstaat er weer ruimte voor jonge gezinnen en blijven alle generaties aanwezig. Daarnaast is het wellicht een idee om samen verder te kijken naar mogelijkheden en elkaar te versterken. Nu zijn nog veel activiteiten gericht op specifieke doelgroepen en rust een zware last van organiseren op steeds weer dezelfde schouders. Kortom, een nieuw onderkomen voor ouderen en op zoek naar slimme kruisbestuivingen tussen de verschillende verenigingen kan nog mooie kansen bieden.

Groep 4. Kerkwervelend: Hoe maken we het dorp aantrekkelijker, veiliger, beter bereikbaar of wat willen we nog meer?

Dialoogbegeleider Ada Overwater

Enkele opmerkingen bij vraag 1:

enkele opmerkingen bij vraag 2:

enkele opmerkingen bij vraag 3:

enkele opmerkingen bij vraag 4:

Een sterke dorpsraad is nodig om een inhoudelijk goede bijdrage te leveren aan de dorpsvisie.

Er zijn 2 mensen uit de groep die geïnteresseerd zijn om op projectbasis een bijdrage te leveren aan dit onderwerp.